Di Mulakan dengan...

Di Mulakan dengan...

Friday, November 1, 2013

~KOPI MINERAL GARAM BULUH ~ SEDAP

~ MINERAL KOPI / KOPI TANPA GULA~


Aroma istimewa Hai-O Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Hai-O Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.RAMUAN UTAMA:kopi Robusta, garam buluh
 KEBERKESANAN:- Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan.- Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.-  Menghilang-Melegakan tekanan.

CARA PENGAMBILAN:
Bancuhkan sebungkus Hai-O Mineral Coffee dengan 150ml air panas, boleh diminum selepas dikacau dengan rata.

KOPI MINERAL NEUTRALKAN ASID DALAM BADAN:-
Perut rasa kenyang- Turunkan paras gula- Turunkan tekanan darah- Lancarkan sistem perkumuhan- Turunkan berat badan- Hilangkan gastrik dan kembung perut

Mineral coffee sesuai untuk:1. Pesakit darah tinggi - membantu mengawal tekanan darah supaya lebih stabil. Ini dikongsikan oleh seorang pesakit darah tinggi yang menyemak tekanan darah beliau sebelum dan seminggu selepas minum mineral coffee. Mineral coffee bertindak sebagai agen penenang bagi kita.

2. Pesakit imsomnia - kebiasaannya pesakit imsomnia ini antara lain masalahnya ialah kerana kalsium tidak diserap dengan baik oleh badannya, maka badan mereka masih cergas dan tidak tenang untuk proses tidur. Kandungan Magnesium di dalam Mineral Coffee tadi membantu penyerapan kalsium berjalan dengan lebih baik, seterusnya badan akan beransur tenang dan dapat tidur dengan baik.

3. Pesakit migrain - pada sesiapa yang biasa menghadapi migrain ketika berpuasa, boleh minum mineral coffee ketika sahur. Elemen Garam Buluh tadi akan membantu melancarkan perjalanan darah dan mengelakkan migrain dan sakit kepala lain.

4. Pesakit kencing manis - Garam Buluh tadi membantu dalam menyeimbangkan gula dalam darah dengan adanya chlorogenic acid tadi. Pesakit juga harus mengambilkira segi nasihat doktor.

5. Pesakit yang mempunyai HB rendah - Contohnya ibu mengandung yang mempunyai HB yang rendah boleh cuba minum mineral coffee. Magnesium di dalam mineral coffee juga boleh meningkatkan jumlah darah ke paras yang sihat.

Setengah orang tak suka dengan garam buluh dengan baunya yang kurang enak.. So ni adalah alternatifnya.. Minum kopi sambil tu boleh jaga kesihatan diri..


No comments: