- bahan-
1 kilo tepung gandumSegengam udang kering (dikisar)4 sudu besar cili kering @ serbuk ciliGaram secukup rasa1 kiub pati ayam5 tangkai daun kari (3 tangkai buat goring, 2 tangkai dihiris halus)1 sudu besar serbuk ketumbar1 sudu besar serbuk jintan halus1 sudu besar minyak masak (dipanaskan)Minyak untuk mengoreng1. Campurkan semua bahan , masukkan air sikit2 danuli sebati hingga doh tidak melekat tangan.2. Rehatkan doh 10-15min3. Bulatkan doh kecik2 dan leperkan dgn guna mesin mee saiz ketebalan "7"5. Kemudian gelek pulak kat bhagian mi besar. Buat sampai habis6. Goreng guna api sederhana sampai keperangan. Siap.
selamat mencuba.
Di Mulakan dengan...
Monday, May 28, 2012
RESEPI PAGODA
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment